Oplossingen

Tijd is kostbaar. Die wil je dus efficiënt en effectief besteden. Als ondernemer wil je wel een vinger aan de financiële pols houden, maar dat betekent niet dat je alle administratie eigenhandig of door eigen medewerkers moet laten uitvoeren. Doordat OVENDO zich gespecialiseerd heeft in de digitalisering van de administratie, kunnen wij op alle stappen tijdwinst boeken. Een centrale mailbox, automatisch inboeken, verzendlijsten, betalingen, uitgaande facturen betalingsherinneringen… OVENDO brengt structuur in de administratie, waardoor je het overzicht behoudt en snel kunt handelen. Je krijgt tijd om te ondernemen. Meer lezen over onze administratieve dienstverlening? Of wat onze klanten daarover zeggen?

Als ondernemer word je soms opgeslokt door de waan van de dag. Er zijn altijd zaken die om je aandacht vragen, waardoor je te weinig tijd neemt om de resultaten te evalueren en op basis daarvan vooruit te kijken. Voor OVENDO zijn de cijfers een middel om tot een goede afweging van kansen en risico’s te komen. Wij analyseren en interpreteren de bedrijfsinformatie en geven op afgesproken momenten daarover rapportages af. Laat je niet verrassen door ontwikkelingen die eigenlijk al te voorzien waren. Zorg dat jouw bedrijfsvoering geen geheimen voor je kent. Verken het speelveld en bepaal je eigen koers, niet op aannames maar op feiten. Meer lezen over onze financiële rapportages? Of wat onze klanten daarover zeggen?

Ieder kwartaal of iedere maand klopt de belastingdienst weer bij je aan. Je weet dat het erbij hoort, maar benut je ook de fiscale ruimte die je als bedrijf hebt? Omdat OVENDO goed op de hoogte is van de fiscale regelingen, zijn wij de aangewezen partij om de aangiften omzet-, inkomsten-, vennootschaps- en/of dividendbelasting te verzorgen. Wij zorgen dat de juiste gegevens tijdig worden aangeleverd en zijn het aanspreekpunt als de Belastingdienst een controle uitvoert. Meer lezen over de belastingaangiften? Of wat onze klanten daarover zeggen?

Ondernemen is risico’s nemen, maar dan wel gecalculeerde risico’s. Als sparringpartner houden wij je daarin scherp. Waarom uitbreiden, wat verwacht je van die stap? Welke uitgaven gaan ermee gepaard en kun je die verantwoorden? Past de locatie bij jouw ambities? Hoe ga je het financieren? Welke afspraken kun je daarover maken met de bank en met eventuele andere partners? Door kritische vragen te stellen en met je mee te denken over een realistische kosten-batenanalyse, zorgen we voor een gedegen onderbouwing van jouw plannen. OVENDO maakt blinde vlekken zichtbaar. Meer lezen over onze advieswerkzaamheden? Of wat onze klanten daarover zeggen?

Nou, daar zou je nog raar van staan kijken! Niet alleen de Kamer van Koophandel of de Belastingdienst vraagt erom, maar wat dacht je van banken, financiers en andere samenwerkingspartners? Wanneer je mensen wilt betrekken bij jouw plannen, zul je hen moeten overtuigen met resultaten. De jaarrekening geeft inzicht in het verleden, en bevat daardoor waardevolle lessen voor de toekomst. OVENDO stelt de jaarcijfers graag voor je op en deelt ook de sturingsinformatie die daaruit voortkomt. Dus zelfs als niemand ernaar vraagt, wil je er zelf om vragen. Meer lezen over jaarrekeningen? Of wat onze klanten daarover zeggen?

Je bent niet de enige ondernemer die daartegen opziet of zich eraan ergert. Het verzamelen van de juiste gegevens is een tijdrovende klus en de tijd van een accountant is duur. Daarom neemt OVENDO de voorbereiding graag uit handen. Wij verzamelen de juiste stukken en nemen ook de communicatie met de accountant op ons. Dat gaat vaak soepeler, omdat wij elkaars taal spreken en ook omdat wij de gegevens kunnen toelichten. Daardoor kan de accountant sneller een klap geven op de controle en blijft het meerwerk beperkt. Een win-winsituatie voor alle partijen, dus. Meer lezen over de accountantscontrole? Of wat onze klanten daarover zeggen?

Veel organisaties kennen een periode van topdrukte. Het kan bijvoorbeeld gaan om seizoensgebonden activiteiten of om terugkerende omzetpieken. Ook de weken rondom de jaarwisseling zijn vaak hectisch, omdat het boekjaar dan wordt afgesloten en de balans opgemaakt. De belastingaangiften, de accountantscontrole, de jaarafsluiting: het zijn allemaal mijlpalen die de administratie en de boekhouding overuren bezorgen. OVENDO kan dan inspringen met interim personeel, zoals een controller of een administratief medewerker. Zij nemen het tijdelijke werk over dat gedaan moet worden, zodat de ondernemer geen verplichtingen voor vast personeel hoeft aan te gaan. Administratieve of financiële topdrukte? Bel OVENDO. Meer lezen over interim personeel? Of wat onze klanten daarover zeggen?

Als jij kunt vertrouwen op jouw medewerkers, dan moeten zij kunnen vertrouwen op een correcte salarisadministratie. OVENDO kan daarin veel voor je betekenen. Wij verwerken de maandelijkse mutaties, bereiden de verloning voor en draaien de salarisstroken uit. Ook in de contacten met verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en pensioenfondsen kunnen wij ondersteunen. Goed personeel verdient beter, toch? Meer lezen over de salarisadministratie? Of wat onze klanten daarover zeggen?

Wist je dat het deponeren van de jaarrekening voor veel bedrijven wettelijk verplicht is? Hiermee komt de financiële informatie van jouw onderneming beschikbaar voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. Ondernemers in bedrijfsklasse micro, klein en middelgroot kunnen alleen nog digitaal deponeren. Dat gebeurt met SBR, Standard Business Reporting. Ingewikkeld? Dan doen wij het toch voor je? Meer lezen over de publicatiestukken voor de Kamer van Koophandel?