Densel van Dongen

“Naast de controlepraktijk, ontdek ik nu een andere kant van het vakgebied.”

“Op de middelbare school vond ik management en organisatie (M&O) altijd een leuk vak, dus na mijn eindexamen ben ik een Accountancy opleiding gaan doen in Utrecht. Toen ik mijn propedeuse op zak had, ben ik doorgestroomd naar een universitaire deeltijdopleiding. Ik zocht meer uitdaging in de combinatie van studie en werk. En natuurlijk, dan kun je voor een zakcentje ook vakken gaan vullen of in de horeca aan de slag, maar werkervaring in mijn eigen vakgebied sprak me meer aan. Zeven jaar lang heb ik vier dagen per week bij Grant Thornton Amsterdam in de controlepraktijk gewerkt, maar sinds oktober werk ik deels bij Ovendo, het bedrijf van mijn vader. De rest van de week werk ik interim bij een accountancykantoor in Woerden. Deze combinatie geeft mij de kans om van beide kanten te proeven en mijn opleiding tot RA af te ronden. Bij Ovendo krijg ik te maken met een ander type klant dan in de controlepraktijk. Hier mag je meer meedenken en adviseren over allerlei ondernemersvraagstukken. Je kijkt vooruit, en niet alleen naar het verleden aan de hand van de jaarrekening. Of hier mijn toekomst ligt? Dat is de ontdekking die ik nu aanga. Daarbij leg ik mezelf wel een hoge lat op, want ik wil echt wat komen brengen. Ik voel me goed opgenomen in het team, maar het is zeker geen gespreid bedje.”